Livmor Transplantasjon

03.10.2014 kom nyheten om at verdens første barn født ved hjelp av livmortransplantasjon har vært en suksess. Barnet ble født i starten av September og alt står bra til med mor og barn. Hvilken sensasjon!!

I Februar 2015 åpnet Mats Brannstrøm sin klinikk i Sverige StockholmIVF hvor han nå tar i mot pasienter til konsultasjon for Livmortransplantasjon. I løpet av neste år åpner deres transplantasjon senter hvor de vil utføre livmortransplantasjonene . Ta kontakt med dem på deres hjemmeside om du ønsker å bestille time til konsultasjon for transplantasjon.

Dette er et diskutert tema og pr dags dato er dette enda på forsøksstadiet. Det har blitt forsket mye på dette rundt om i verden,fram til 2013 var det bare forsøkt gjort på to mennesker, ett i Saudi Arabia , som var mislykket og ett i Tyrkia hvor transplantasjonen var vellykket og kvinnen ble gravid, men dessverre døde fosteret i åttende uke.

I sverige arbeider forskeren Mats Brannstrøm sammen med dyktige kolleger om å i fremtiden klare å gjennomføre en vellykket livmortransplantasjon. De begynte å forske på dette i 1999. I 2012/2013 fik 9 kvinner i Sverige transplantert inn livmor. I starten av 2014 begynte prosessen med å befrukte dem. Denne prosessen pågår i skrivende stund, og det er knyttet stor spenning til om de vil klare å få til en graviditet hos disse kvinnene. Klarer de det vil det skape håp for mange kvinner som av forskjellige årsaker mangler livmoren sin.

Her kan du lese mer om donator, mottaker, krav og hvordan prosessen foregår.Her finner du også hele tiden den nyeste informasjonen rundt dette emnet.

mer informasjon om livmor transplantasjon finner du her (eng.)

%d bloggere liker dette: