MRKH Møte London 2015


Press this link for English version

26-28 Juni var det avreise til vårt andre Internasjonale MRKH møte, denne gangen i London.

Tabitha Taya fra Living MRKH sørget for å booke hotell og restaurant til deltakerne og passet godt på oss under hele turen.

I fjor når vi hadde vårt første Internasjonale MRKH møte var det full konferanse med foredrag fra MRKH spesialister fra hele Europa. Det var intense, lærerike og flotte dager med fullt program hele veien.

I år valgte vi å fokusere på kun det sosiale, og ha en avslappende weekend med shopping, god mat og mange gode samtaler. For det er ingen tvil om at det skjer noe magisk hver gang vi møtes, både nye og kjente fjes. Og selv om vi møtes fordi vi alle er født med samme syndrom og dermed har en helt unik forståelse overfor hverandre, så utvikles det dype vennskap på tvers av landegrensene og vi deler så mye mer enn bare MRKH. Og det er noe av det vakre med å arrangere disse møtene.

Mange av jentene har daglig kontakt på sosiale medier via Facebook, twitter, instagram, snapchat osv og endelig få møte den personen ansikt til ansikt er en fantastisk god følelse som forsterker båndene og gjør det hele mer virkelig.

Det kom jenter fra 6 forskjellige land i år, Fra Belgia, Holland , Norge, Sverige, England og Ungarn. Noen jenter var der hele helgen mens andre kom inn på Lørdagen for å delta på fellesmiddagen, shopping og sightseeing. Vi var 4 jenter fra Norge denne gangen 🙂

Selv ankom jeg på fredag sammen med Annette. Vi møttes i Oslo for å ta samme fly videre til London. Vi koste oss i Loungen helt til et par minutt før boardingen startet. Det vi ikke visste var at vi måtte gjennom en passkontroll for å komme oss på flyet, og når vi kom dit var køen sikkert 100 meter lang. Gjennom glassruten så vi folk begynne å gå ombord i flyet, og panikken kom kjapt over oss, ville vi rekke flyet? Klokken tikket og køen gikk sakte fremover. Heldigvis rakk vi det akkurat, og to nervøse jenter satt seg fornøyd ned i flysetet. Vi hadde bestilt billetter hver for oss så Annette endte opp helt foran i flyet og jeg helt bakerst. Vi hadde begge med oss en god bok så flyturen gikk fort.

DSC_0649

Meg og Annette i Loungen lykkelig uvitende om den laange Passkontroll køen

På Heathrow ble vi møtt av Tabitha , grunnleggeren av den Engelske MRKH organisasjonen Living MRKH.  For meg var det et etterlengtet øyeblikk, Tabitha var den første jenta jeg traff online rett etter jeg startet opp MRKH Norge. Vi har hatt mange gode samtaler over mail og skype, Facebook og Twitter og utviklet et vennskap og søster forhold som betyr svært mye for meg. Og endelig få møte henne i «real life» var helt fantastisk og jeg vet jeg har en søster for livet. For ei herlig jente, og jeg gleder meg til neste gang vi treffes 🙂

Meg og Tabitha, together at last :)

Meg og Tabitha, together at last 🙂

Etter en humpete tur i 45 minutter på Londons undergrunnsbane ankom vi hovedstaden, 3 minutter senere sto vi på hotellet. Til alles glede var hotellet kjempe sentralt og vi kom oss kjapt og lett rundt til butikker kjente parker og bygninger.

Hotellet var gedigent, jeg har vel aldri sett et hotell med så mange dører og korridorer, jeg tror samtlige av oss som skulle bo her sleit med å finne rommene i starten, men vi kom alle frem til slutt.

På Hotellet var allerede Geraldine fra Belgia og Evelyn fra Holland ankommet, samt MRKH Sverige som meg og Annette skulle dele rom med. Sammen med Tabitha gikk vi 5 ut for å spise noe mat, alle var sultne og vi endte opp på en restaurant som hette Nando. God mat og godt selskap.

FB_IMG_1435340426622

Nando, kjent for sine sterke og mange sauser.

En ting jeg ikke var forberedt på når jeg kom til London var alle lydene og de enormt store folkemengdene. Jeg tror vi var flere som ble ganske slitne i hodet etter et par timer ute i gatene, i tillegg var det Pride helg så jeg håper og tror at det gjorde at det var ekstra folksomt denne helgen. Det var nok liv ihvertfall !

Her er litt bilder fra lørdagen

DSC_0696

En som har kledd seg ut som dronningen. / A queen lookalike

DSC_0694

På Lørdags morgen startet vi dagen med frokost på Hotellet. Her snakker vi ikke en rolig start på dagen , frokost salen var gedigen og rommet sikkert 200 + mennesker, vi var heldige og fant ett halv ledig bord og fikk sitte der på de ledige stolene. 200 + mennesker som spiser med bestikk og prater, i et stort firkanta rom hvor lyden nesten ga ekko, vel det var som sagt ingen rolig start på dagen 😀 Men maten var god og mette ble vi 🙂

DSC_0652

Kl 10 møttes alle deltakerne som bodde på hotellet, og endelig fikk alle hilst på alle, og disse møtene er alltid så gode og spesielle. Jeg smiler når jeg tenker på det .

Noen ville gå på shopping, noen ville på sightseeing så vi delte oss opp i grupper etter å ha avtalt nytt møtested og klokkeslett.

Meg og Tabitha gikk avgårde for å shoppe på Primark og møte Claire og Laura som kom for å være med oss noen timer på dagen. To herlige jenter som var en glede å få møte 🙂
Som nevnt  det var MYE mennesker i London, etter 15 minutter på Primark ga vi opp og tok en tur til Hyde Park. Her var det ganske rolig og vi slappet av en halvtime før vi tok turen til Buckingham Palace. Så møttes vi opp med resten av deltakerne og hadde en felles lunch, så på litt underholdning i nærområdet før vi tok oss tilbake til hotellet og gjorde oss klare til fellesmiddagen.

Litt bilder fra dagen

DSC_0701

Lunch 🙂

DSC_0660

Hyde Park

DSC_0687

Buckingham Palace

DSC_0706

 

11659451_1783848921841659_1442128983638365809_n

#Sisterselfie

DSC_0677 DSC_0699 DSC_0698 DSC_0657 DSC_0693

Fellesmiddagen var på en flott restaurant og her hadde nye jenter kommet og noen av de som var med på dagen hadde reist hjem.

Middagen var et høydepunkt på turen, god mat og mange gode samtaler. Mye følelser og både dype og intime ting blir snakket om. Det faller seg naturlig og jeg tror alle er nysgjerrige på å finne ut om andre har tenkt og følt det de har. Det er alltid slik at alle kan kjenne seg igjen og forståelsen oss i mellom er unik der. Vi får en spesiell kontakt fordi vi alle deler noe som har en stor betydning i livene våre. Det er ingen spesialister, psykologer, venner eller familie som kan forstå hvordan det er slik som vi forstår hverandre. Det er  godt og unikt, vi føler et samhold , vi styrker hverandre bare ved å være oss selv og i sammen. Vi snakker og blir kjent og plutselig har vi glemt at vi er der fordi vi har MRKH. Det er mye latter og humor , vi gråter sikkert like mye av latter som vi gråter såre og modige tårer..

IMG_20150627_201218 DSC_0720DSC_0721  DSC_0710 DSC_0708 DSC_0651 DSC_0711

11048763_895060177234097_4122822993822811033_n

jeg ser hvorfor MRKH Sweden ba meg slappe av litt mer når vi tok bildet haha , dette var det første gruppebildet men alle de andre ble så fine her så jeg måtte bruke det.

Søndag var det klart for avreise for de aller fleste, noen modige sjeler skulle være en dag til i London 🙂

Det er alltid vemodig å ta farvel, noen tårer blir det, og man begynner allerede da og glede seg til neste møte.

Vi har så smått begynt å tenke på hvor når og hvordan neste års møte skal gjennomføres, uansett, vi håper å se mange av dere på vårt Tredje Internasjonale MRKH møte neste år !

Takk for turen og takk til alle som kom og deltok i sammen med oss. (Ikke alle er med på de offentlige bildene så vi var flere deltakere enn vi ser her )

Takk til Geraldine, MRKH Sweden og Tabitha for samarbeidet med å arrangere møtet 🙂

2 kommentarer til «MRKH Møte London 2015»

  1. 3rd Meeting! I ❤ it! Sounds you all had a lot of fun! I've been missing you!

    Liker

Legg igjen noen ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: