5 måter å svare på spørsmålet: Når har du tenkt å få barn?


question_makrs_cutie_mark_by_rildraw-d4byewlFamilie , venner og kollegaer mener som regel ikke noe vondt med det når de spør om dine planer om å få barn.
Men for Kvinner eller menn som er infertile kan dette spørsmålet sette i gang en veldig emosjonell reaksjon.

Lær hvordan du kan reagere med en kjapp kommentar tilbake om spørsmålet kommer overraskende på deg

 1. Ignorer og endre samtaleevne
  En svært enkel måte å reagere på er å late som du ikke hørte spørsmålet og endre samtale emnet . Kommenterer de det så beklager du å sier at du ikke hørte hva de sa. Bli en mester på å avlede samtale emnet.
 2. Avled eller omadresser
  Hvis noen spør deg om når du har planer om å få barn , svar dem kort med “ikke enda” og drei samtalen over på den som spurte. Hvis de som spør har barn selv kan du si” men nok om de barna jeg ikke har, hvordan går det med dine barn?” Har de ikke barn selv begynn å prate eller spørre om andre ting som jobb, kjendis sladder eller noe så kjedelig som været. Hemmeligheten er å få oppmerksomheten vekk fra deg selv og over på den andre,spesielt hvis spørsmålet stilles med flere til stede.
 3. Vær ærlig
  Hvis du er infertil, eller sliter med å få barn og avhengig av ditt forhold til den som stiller spørsmålet, så kan du benytte muligheten til å åpne deg og fortelle hva du går igjennom. Som regel vil den som har stilt spørsmålet unnskylde seg for å ha spurt. ( selv om de som regel spør uten å mene noe vondt med det). I verste fall blir det et lite øyeblikk med pinlig stillhet, i beste fall får du en ny støtte i din reise gjennom den fertile verden som du kan prate med og stole på.
 4. Bruk Humor
  For mange er humor et våpen som beskytter dem like mye som det er et mestrings verktøy. Vittige kommentarer kan være alt fra “ Vi har det alt for gøy med å prøve” til “ikke vær bekymret du er den første som får vite det om vi skal ha “ eller “Når vi er klare for å gi helt fra oss friheten som voksne så skal vi ha barn”. Du kan også spille “dum” og komme med kommentarer som “Det har vi ikke pratet om enda “. Som regel fungerer humor taktikken best i sammen med andre taktikker som avled eller omadresser taktikken, eller kan brukes som en døråpner til å være ærlig.
 5. Avslå å svare
  Denne taktikken er nok den mest konfronterende og ikke alle vil være komfortabel med denne. Men det er en helt grei taktikk som kan brukes spesielt på de dagene hvor man absolutt ikke føler for å gå inn på temaet. “ Jeg vil helst ikke prate om det “ er et perfekt akseptert svar , og du kan antageligvis skifte tema rett etterpå. Hvis den som stilte spørsmålet fremdeles ikke gir seg, ber du høflig men bestemt om at dere snakker om noe annet.

Kilde: Infertility.answers.com

Har du andre tips? Legg igjen ditt tips i kommentarfeltet under  !

Legg igjen noen ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: