MRKH – Psykologiske utfordringer og selvmord


Jeg kom over en obuksjonsrapport på nett om en jente som har tatt selvmord pga MRKH, dette er legene Mohit Gupta og Varsha Kharb sin konklusjon.

The english optopsy can be read here  ( We warn that it contains some picture of the deceased like foot,leg and defected uterus)

MRKH medfører uten tvil psykologiske utfordringer, men knapt noen tilfeller er rapportert inn om selvmord som følge av syndromet som forfattere av obduksjonen vet om.

deprimertEn 19 år gammle kvinne ble brakt inn til obduksjon ved Safdarjung sykehuset. Etter å ha kartlagt hennes historie i detaljer fra nære slektninger, tidligere granskingsrapporter og utført obuksjon ble det bekreftet at kvinnen hadde MRKH.

Det psykiske stresset forbundet med MRKH syndromet resulterte i at kvinnen begikk selvmord ved inntak av ukjente stoffer.

Dette dokumentet omhandler den  patologiske  og psykologiske profilen på  denne kvinnen som var rammet av MRKH og de terapautiske alternativene som bør bli vurdert for å behandle stresset som medfører et slikt syndrom.

Saksrapport:

En detaljert historie avslørte at avdøde hadde vært gift i 6 måneder, hun søkte gynokologisk behandling pga magesmerter og infertilitet. Hennes mann ga også en bekskrivelse om depresjon og psykiske plager som gjorde at hun feks ikke badet over lang tid og fikk da i tillegg infeksjoner.  Ultralydundersøkelse avslørte at høyre nyre, livmor og høyre eggstokk ikke var inntakte.

I dette tilfellet ble det klart at kvinnen ikke klarte å håndtere de vanskene som oppsto ifb med syndromet, dette førte til at hun forsømte seg selv ved å ikke bade og vaske seg som igjen resulterte i infeksjoner. Dette økte igjen stresset og kuliminerte i et vellykket selvmordsforsøk.

Rapporten legger spesielt vekt på hvor stor effekt syndromet har på det mentale og derfør bør behandlingen også fokusere på å lindre psykologisk stress. Tilstrekkelig og riktig rådgivning sammen med medisinsk behandling kan hjelpe kvinner å overvinne depresjoner. Familiens støtte spiller også en stor rolle ift å trøste og heve kvinnens selvrespekt,  den kirurgiske behandlingen eller dilator behandling kan ofte oppleves som skammelig og kan dermed styrke jentas negative oppfatninger. Om man har en vellykket kirurgis behandling ser vi likevel at syndromet kan ha en varig innvirkning på hvordan disse kvinnene ser på seg selv.

Konklusjonene er at MRKH i stor grad påvirker den psykologiske profilen som resulterer i et stort traume og mye stress. Det er psykologisk behandling som har best sjanser for å hindre denne type stress, eller redusere den i stor grad.

Hele obduksjonsrapporten kan leses her  ( Vi advarer om at rapporten inneholder bilder av deler av avdødes kropp , fot, ben og defekt livmor)

Legg igjen noen ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: