Tissetrengt !


Jeg har alltid fundert på om min hyppige vannlating har hatt noe med MRKH å gjøre. Jeg har alltid merket meg at jeg flyr mye mer på do enn de rundt meg uten at jeg har drukket noe mer enn dem.
På det verste kan jeg fly på do 4 ganger i timen, og jo mer jeg drikker jo verre blir det. Så en tur på byen kan bli riktig slitsom , det er jo ikke gøy å løpe innom toalettet 5 ganger i løpet av ett glass.

Jeg spurte derfor andre jenter med MRKH om de opplever det samme. Jeg fikk mange svar og alle svarte det samme , JA vi flyr også på do i tide og utide. Ei av jentene hadde også spurt legen sin (spesialist på MRKH i England) og hun sa at det med størst sannsynlighet var relatert til MRKH. Og med alle som svarte og sa de opplevde akkurat det samme er jeg nå helt sikker på at det er MRKH som har en eller annen påvirkning som gjør at vi tisser mye oftere enn andre.

Jeg vet at MRKH kan påvirke urinveiene, og da kanskje også hvor mye vi må tisse? Dette er ikke vitenskapelig bevisst og det kan jo selvfølgelige være at det ikke har en sammenheng i det hele tatt. Men veldig mange kvinner med MRKH må ihvertfall mye på do i forhold til andre.  Selv om ikke alle kvinner med MRKH opplever at de må på do ofte så betyr ikke det at det ikke har en sammenheng. Akkurat som noen er født med en nyre er det mange som er født med to. Det er likevel relatert til MRKH.

Tiden vil vise om forskning kan slå fast om mye tissing og MRKH har en sammenheng eller ikke !

For nå, så velger ihvertfall jeg  å skylde min hyppige urinering på det !!

TissetrengtDame_medium

(bilde fra epla.no)

Legg igjen noen ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: