Kommentarer side2no Facebook


Det er kun på Facebook/side2no det er tilgjengelig å skrive kommentarer ikke under selve artikkelen på nettsiden.

De kommentarene jeg har fått har vært via MRKHNorge sin FB side, privat FB side, hjemmeside, sms og mail, disse kommentarene har vært utelukkende positive og oppmuntrende 🙂

Synes likevel det er morsomt å se kommentarene på side2 sin FB side ifb med artikkelen. Man kan jo lure noen ganger på hvorfor mennesker velger å skrive det de skriver og om de i det hele tatt tenker før de gjør det. Selve artikkelen handler om et veldig privat men også viktig tema, og da spesielt for dem som er rammet og lever med dette.

Jeg kunne valg å kommentere deres kommentarer på FB , men jeg gidder rett og slett ikke , det ville bare blitt en meget usaklig diskusjon 🙂

Det er bare kommet 4 kommentarer og det er egentlig like greit når kommentarene ser slik ut:

side2

 

Torunn er greit nok, selv om det ikke er så mye å huffe etter, vi er ikke ute etter sympati, men forståelse og bedre oppfølging i fra helsevesenet. 🙂 Men takk for omtanken 🙂

Hva Grethe referer til er jeg faktisk ikke helt sikker på , og faktisk usikker på om hun har lest hele artikkelen eller kun overskriften. Det står ingenting i artikkelen om at sex løser alle verdensproblemer, men å fungere normalt seksuelt gjør livet bedre å leve. Men for dem som selv ikke har problemer med dette så vet de heller ikke hvordan det føles å ikke kunne fungere normalt. Jenter med MRKH har seksuelle følelser og lyster som alle andre mennesker,  men kan ikke nyte sex like godt, ihvertfall ikke den første tiden. Det er vel også dokumentert at sex på en sunn måte er både viktig og bra for en god helse både psykisk og fysisk. Slike kommentarer blir litt for teite synes jeg, og enda verre at det er et voksen menneske som skriver det.  For å la tvilen komme henne til gode kan det hende hun mente legen som anbefalte meg å ha ordentlig sex fremfor å bruke dildering og at sex var det viktigste fokuset for legene å fikse, så er jeg helt enig. Det er viktig men ikke like viktig som sorgen over å ikke kunne få barn og alle de psykiske problemene mange jenter sliter med etter å ha fått diagnosen. Det er ikke godt å vite hva hun tenkte eller mente med sin kommentar.

Clas Gøran er rett og slett unnskyldt, av bildene ser han ut som han er ganske ung, 14-15 år og da er jo den type humor sikkert morsom og de færreste tenker før de snakker i den alderen. Jeg ser humoren samtidig synes jeg ikke det sømmer seg og spøke med slike alvorlige ting. Det er med på å bygge opp under skammen mange av disse jentene føler allerede, og det gjør det ikke lettere å være åpen om syndromet. Men igjen gutten er fjortis og er dermed unnskyldt. Dessuten mente han nok å tulle med at kompisen har liten penis og mente nok ikke noe vondt med kommentaren sin i den forstand 🙂

Inger Thorill derimot høres ut som en bitter dame. Jeg antar at kommentaren er myntet til selve artikkelen og ikke til guttungens kommentar rett over 🙂 Jeg blir rett og slett litt paff når så godt voksne mennesker (som denne damen ser ut som på bildet) får seg til å skrive slikt.  Jeg forventer ikke at alle skal finne dette interessant (merk hvordan ordet skrives) men ja dette var absolutt interessant for flere enn meg selv, at artikkelen har 612 likes / anbefalinger  i skrivende stund og MEGET høye lesertall ,over 1100 visninger på hjemmesiden vår og artikkelen ligger øverst på listen over «mest leste» artikler sier vel sitt om det :). Og alle henvendelsene og takkemeldingene jeg har fått fra andre jenter med MRKH som er så glade for at dette kom på trykk beviser vel også det 🙂

side2anb

Folk flest er heldigvis ikke like kjappe med å kommentere slike artikler, det store flertallet tror jeg faktisk ser det sensitive i den og holder seg for god til å spøke eller kritisere slike artikler.

Jeg blir stadig overrasket når jeg ser hvordan noen mennesker hamrer løs i kommentarfeltet på artikler som handler om unge jenters problemer, sykdommer eller prestasjoner og skal være bedrevitere eller bare må få sagt noe negativt.  Jeg håper og tror likevel at det er mindretallet som oppfører seg slik.

Alle har rett på en mening, men noen ganger er balansen tynn mellom og mene noe eller bare slenge dritt om noe 🙂 Det er lett å sitte bak en skjerm og skrive i vei, spørs om de hadde vært like tøffe om de skulle sagt det face to face, jeg tror ikke det 🙂

Så alle jenter med MRKH , håper ikke dere bryr dere om slike kommentarer, av alle meldingene og kommentarene jeg har fått ( som er langt over hundre ) er det kun disse 3 som har vært «negative» eller tankeløse 🙂 Alle andre har henvendt seg direkte og vært utelukkende positive, forståelsesfulle og støttende 🙂

Så vil jeg også minne om at veldig mange jenter er ungdommer når de får diagnosen, de er enda barn, så tenk litt før dere skriver 🙂 Kommentarer som disse er ikke akkurat med på å skape større åpenhet for disse jentene..

Jenter med MRKH er like viktige som alle andre og har også like mye rett på et godt og fullverdig liv og de bør slippe å få kommentarer fra mennesker som ikke har noen som helst kunnskap eller forutsetninger for å forstå hvordan syndromet påvirker disse jentene !  Vi skaper åpenhet med å stille seriøse spørsmål ved å ta dem på alvor. Det er ingen som tvinger deg til å verken lese eller kommentere slike artikler om du finner det uinteressant og noen ganger er det kanskje bedre å heller holde kjeft om man ikke har noe oppmuntrende eller positivt å si 🙂

Kommentarene over er skrevet i full offentlighet så ser ikke at det skal være noe problem å gjengi dem her  🙂

Lise – MRKH Norge

Legg igjen noen ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: